• MAKARON ŚWIDERKI RUSTICI 9/11 Rzemieślniczy Włoski Semolina Durum 500g

18.90
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 8.99
Odbiór osobisty w salonie 0
DPD Pickup - punkty odbioru 8.99
Paczkomat InPost 9.9
Paczkomat InPost pobranie 14.9
Kurier DHL 14.9
Kurier InPost 14.9
Kurier DPD 14.9
Kurier DHL pobranie 24.9
Kurier InPost pobranie 24.9
Kurier DPD pobranie 24.9
Dostępność 189 szt.
EAN 5902003770438

Zamówienie telefoniczne: 577 588 079

MAKARON ŚWIDERKI RUSTICI 9/11 Rzemieślniczy Włoski Semolina Durum 500g

Włoski makaron rzemieślniczy z pszenicy durum - smak tradycji i jakość, którą czuć

Włoski makaron rzemieślniczy z pszenicy durum (grano duro) to kwintesencja włoskiej tradycji kulinarnej. Wytwarzany z wysokiej jakości twardej pszenicy, charakteryzuje się złocistą barwą, elastycznością oraz wyjątkową strukturą, która idealnie chłonie sosy i zachowuje sprężystość po ugotowaniu (tzw. al dente).

W przeciwieństwie do produkcji przemysłowej, makaron rzemieślniczy powstaje powoli - suszony w niskiej temperaturze przez wiele godzin, co pozwala zachować wartości odżywcze, pełny smak i naturalny aromat zboża. Dodatkowo, użycie tradycyjnych form (matryc z brązu) nadaje powierzchni makaronu lekko szorstką teksturę, dzięki której lepiej łączy się z sosem.

To doskonały wybór dla restauracji, hoteli, jak i klientów indywidualnych ceniących sobie autentyczność, prostotę i najwyższą jakość. Włoski makaron z pszenicy durum to nie tylko baza do wielu dań - to smak, który przenosi prosto do serca Italii.

image

MAKARON ŚWIDERKI RUSTICI 9/11 Rzemieślniczy Włoski Semolina Durum 500g

  • Odkryj wyjątkowy kształt i autentyczny smak włoskiej kuchni z rzemieślniczym makaronem Rustici 9/11 - grubymi, skręconymi świderkami wykonanymi z 100% semoliny z pszenicy durum. Ich nieregularna forma doskonale zatrzymuje sosy, nadając daniom głębi smaku i wyjątkowej tekstury. Powolne suszenie w niskiej temperaturze gwarantuje jakość „al dente" i zachowanie naturalnych walorów.
image
image

Główne cechy:

  • Rzemieślnicza produkcja we Włoszech - tradycyjna metoda wytwarzania
  • 100% semolina durum - bez dodatków i konserwantów
  • Kształt Rustici 9/11 - idealny do gęstych sosów, zapiekanek i dań jednogarnkowych
  • Wyrazista struktura i doskonała chłonność sosów
  • Waga: 500g - świetna baza do rodzinnych posiłków
  • Postaw na wyjątkową formę i włoską jakość - wybierz Rustici 9/11 i gotuj jak prawdziwy kucharz z Italii!

Średni okres przydatności do spożycia 24 miesiące

  • Wartości odżywcze Wartości na 100 g
  • Wartość energetyczna: 350kcal-1460kj
  • Tłuszcz całkowity: 1,1 g w tym nasycone: 0,3 g
  • Węglowodany: 74 g w tym cukry: 2,1 g
  • Błonnik pokarmowy: 3,4 g
  • Całkowite białko: 12,5 g
  • Sól: 0,01 g
image
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.