• FRANTOIO EMANUELE aromatyzowana oliwa z oliwek smak Peperoncino 250ml

36.90
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 9.9
Odbiór osobisty w salonie 0
Paczkomat InPost 9.9
Paczkomat InPost pobranie 14.9
Kurier DHL 14.9
Kurier InPost 14.9
Kurier DPD 14.9
Kurier DHL pobranie 24.9
Kurier InPost pobranie 24.9
Kurier DPD pobranie 24.9
Dostępność 30 szt.
EAN 5098667728615

Zamówienie telefoniczne: 577 588 079

FRANTOIO EMANUELE aromatyzowana oliwa z oliwek smak Peperoncino 250ml

image

Oliwa z oliwek FRANTOIO EMANUELE

o smaku papryczki chilli to doskonały wybór dla miłośników intensywnych doznań smakowych. Wydobyta z najwyższej jakości oliwek, ta aromatyzowana oliwa harmonijnie łączy tradycyjne, włoskie metody produkcji z pikantnym smakiem chili. Jej intensywny aromat i wyrazisty charakter sprawiają, że idealnie nadaje się do sałatek, makaronów oraz dań mięsnych, dodając im wyjątkowej wyrazistości.

image
image

Parametry:

  • Nazwa produktu: Aromatyzowana Oliwa z Oliwek Smak papryczki chilli
  • Producent: Frantoio Emanuele
  • Pojemność: 250 ml
  • Typ: Oliwa z oliwek extra vergine aromatyzowana
  • Aromat: Chili 
  • Skład: 100% oliwa z oliwek extra vergine, aromaty papryczki chilli
  • Data ważności: 12.2025

FRANTOIO EMANUELE

  • Każda butelka o pojemności 250 ml została starannie zapakowana, by zachować świeżość i jakość produktu. Dzięki zastosowaniu naturalnych składników, FRANTOIO EMANUELE Peperoncino stanowi zdrową alternatywę dla osób pragnących wzbogacić swoją kuchnię o nowe smaki. Wzbogać swoje dania o niezapomniany aromat tej wyjątkowej oliwy i ciesz się każdą chwilą spędzoną przy stole.
image
image

Zastosowanie:

  • Idealna do skrapiania sałatek
  • pieczywa
  • makaronów
  • mięs 
  • jako dodatek do dipów

Producent oliw marki Frantoio Emanuele

  • (wcześniej pod nazwą handlową Camolio) wytwarza oliwę monocultivar (jednogatunkowa) najlepszej jakości już od 1856 roku z oliwek zebranych u podnóży wulkanu Etna na Sycylii. Są to oliwki gatunku Nocellara Etna występujące tylko w tym rejonie, między Paterno, Adrano oraz Bronte. Tamtejsza ziemia wulkaniczna jest bardzo bogata w minerały, które zapewniają naszej oliwie niepowtarzalny, unikalny smak oraz niezbędne wartości dla drzew oliwnych. Tłoczenie odbywa się w tradycyjnej prasie mechanicznej, na zimno w ciągu 24h od ręcznych zbiorów. Oliwy Frantoio Emanuele nie są filtrowane, tylko poddawane naturalnemu procesowi dekantacji (który trwa 2-3 miesiące), co umożliwia zachowanie wszystkich właściwości zdrowotnych, leczniczych oraz smakowych produktu. 
image
image

HISTORIA

  • Własny gaj oliwny producenta Calogero, z których pochodzą oliwki do produkcji oliw Frantoio Emanuele, został odziedziczony od pradziadków i jest dawnym majątkiem rodziny. Rozpościera się na 5 hektarach w Motta S. Anastasia, w prowincji Katanii (CT) na lekko pagórkowatym terenie na wysokości ok. 800m.n.p.m
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.