• CAPUTO Włoska Mąka Pszenna Typ 0 Manitoba Oro 5kg

Zapytaj o dostępność i cenę
45.00
Wpisz swój e-mail
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 9.9
Odbiór osobisty w salonie 0
Paczkomat InPost 9.9
Paczkomat InPost pobranie 14.9
Kurier DHL 14.9
Kurier InPost 14.9
Kurier DPD 14.9
Kurier DHL pobranie 24.9
Kurier InPost pobranie 24.9
Kurier DPD pobranie 24.9
Dostępność 0 szt.
EAN 8014601035721

CAPUTO Włoska Mąka Pszenna Typ 0 Manitoba Oro 5kg

image

CAPUTO Włoska Mąka Pszenna Typ 0 Manitoba Oro 5kg

  • Sięgnij po mąkę klasy premium stworzoną z myślą o mistrzach wypieków - Caputo Manitoba Oro Typ 0 to jedna z najmocniejszych mąk w ofercie Molino Caputo. Dzięki bardzo wysokiej zawartości białka (ok. 15%) i sile W przekraczającej W 400, idealnie nadaje się do wypieków wymagających długiego czasu fermentacji oraz wysokiej odporności na obciążenie cukrem, tłuszczem i zakwasem. Perfekcyjna do panettone, pandoro, croissantów, brioche, pizzy neapolitańskiej na zimnej fermentacji oraz wyrafinowanych wypieków cukierniczych.

Mąka Manitoba Oro to wybór profesjonalistów, którzy oczekują stabilnych rezultatów, doskonałej struktury ciasta i głębokiego smaku w każdym bochenku czy cieście.

image
image

Parametry mąki Caputo Manitoba Oro Typ 0:

  • Typ mąki: Tipo 0 (średnio oczyszczona, zachowująca więcej składników mineralnych niż typ 00)
  • Wartość W (siła mąki): ok. 400-420 - ekstremalnie silna mąka
  • P/L: 0.50-0.60 - dobrze zbalansowana rozciągliwość i elastyczność
  • Zawartość białka: ok. 15%
  • Wilgotność: maksymalnie 15,5%
  • Zastosowanie: Ciasta cukiernicze o dużej zawartości tłuszczu i cukru (np. panettone, pandoro, brioche)
  • Pizza neapolitańska na długim wyrastaniu Wypieki na zakwasie Croissanty i inne wypieki warstwowe
  • Fermentacja: długo- i bardzo długoterminowa (do 72h, również w niskiej temperaturze)
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.