- 
      Koszyk jest pusty
- 
      x
          Do bezpłatnej dostawy brakuje
          -,--
        
        
          
          Darmowa dostawa!
        
        
        Suma 
        0,00 zł
        
      
            
        Cena uwzględnia rabaty
      
     
					
					0,00 zł
    
    0
  
    - 
      Koszyk jest pusty
- 
      x
          Do bezpłatnej dostawy brakuje
          -,--
        
        
          
          Darmowa dostawa!
        
        
        Suma 
        0,00 zł
        
      
            
        Cena uwzględnia rabaty
      
    - 
              CAPUTO Włoska Mąka Pszenna Typ 0 Manitoba Oro 5kg
 
                 
              
            Symbol:
              8014601035721
            
        
      
                          
                          
        
            45.00
        
        
                
        
        
        
      
        
      
            
          | Wysyłka w ciągu | 24 godziny | 
| Cena przesyłki | 9.9 | 
| Dostępność |  | 
| Kod kreskowy | |
| EAN | 8014601035721 | 
Zamówienie telefoniczne: 577 588 079
CAPUTO Włoska Mąka Pszenna Typ 0 Manitoba Oro 5kg
 
CAPUTO Włoska Mąka Pszenna Typ 0 Manitoba Oro 5kg
- Sięgnij po mąkę klasy premium stworzoną z myślą o mistrzach wypieków - Caputo Manitoba Oro Typ 0 to jedna z najmocniejszych mąk w ofercie Molino Caputo. Dzięki bardzo wysokiej zawartości białka (ok. 15%) i sile W przekraczającej W 400, idealnie nadaje się do wypieków wymagających długiego czasu fermentacji oraz wysokiej odporności na obciążenie cukrem, tłuszczem i zakwasem. Perfekcyjna do panettone, pandoro, croissantów, brioche, pizzy neapolitańskiej na zimnej fermentacji oraz wyrafinowanych wypieków cukierniczych.
Mąka Manitoba Oro to wybór profesjonalistów, którzy oczekują stabilnych rezultatów, doskonałej struktury ciasta i głębokiego smaku w każdym bochenku czy cieście.
 
 
Parametry mąki Caputo Manitoba Oro Typ 0:
- Typ mąki: Tipo 0 (średnio oczyszczona, zachowująca więcej składników mineralnych niż typ 00)
- Wartość W (siła mąki): ok. 400-420 - ekstremalnie silna mąka
- P/L: 0.50-0.60 - dobrze zbalansowana rozciągliwość i elastyczność
- Zawartość białka: ok. 15%
- Wilgotność: maksymalnie 15,5%
- Zastosowanie: Ciasta cukiernicze o dużej zawartości tłuszczu i cukru (np. panettone, pandoro, brioche)
- Pizza neapolitańska na długim wyrastaniu Wypieki na zakwasie Croissanty i inne wypieki warstwowe
- Fermentacja: długo- i bardzo długoterminowa (do 72h, również w niskiej temperaturze)
                              Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
                          
                      - Producenci
 
                 
                 
                 
                 
                 
                