• CAPUTO Włoska Mąka Pszenna Typ 0 Manitoba Oro 5kg

45.00
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 9.9
Odbiór osobisty w salonie 0
Paczkomat InPost 9.9
Paczkomat InPost pobranie 14.9
Kurier DHL 14.9
Kurier InPost 14.9
Kurier DPD 14.9
Kurier DHL pobranie 24.9
Kurier InPost pobranie 24.9
Kurier DPD pobranie 24.9
Dostępność 190 szt.
EAN 8014601035721

Zamówienie telefoniczne: 577 588 079

CAPUTO Włoska Mąka Pszenna Typ 0 Manitoba Oro 5kg

image

CAPUTO Włoska Mąka Pszenna Typ 0 Manitoba Oro 5kg

  • Sięgnij po mąkę klasy premium stworzoną z myślą o mistrzach wypieków - Caputo Manitoba Oro Typ 0 to jedna z najmocniejszych mąk w ofercie Molino Caputo. Dzięki bardzo wysokiej zawartości białka (ok. 15%) i sile W przekraczającej W 400, idealnie nadaje się do wypieków wymagających długiego czasu fermentacji oraz wysokiej odporności na obciążenie cukrem, tłuszczem i zakwasem. Perfekcyjna do panettone, pandoro, croissantów, brioche, pizzy neapolitańskiej na zimnej fermentacji oraz wyrafinowanych wypieków cukierniczych.

Mąka Manitoba Oro to wybór profesjonalistów, którzy oczekują stabilnych rezultatów, doskonałej struktury ciasta i głębokiego smaku w każdym bochenku czy cieście.

image
image

Parametry mąki Caputo Manitoba Oro Typ 0:

  • Typ mąki: Tipo 0 (średnio oczyszczona, zachowująca więcej składników mineralnych niż typ 00)
  • Wartość W (siła mąki): ok. 400-420 - ekstremalnie silna mąka
  • P/L: 0.50-0.60 - dobrze zbalansowana rozciągliwość i elastyczność
  • Zawartość białka: ok. 15%
  • Wilgotność: maksymalnie 15,5%
  • Zastosowanie: Ciasta cukiernicze o dużej zawartości tłuszczu i cukru (np. panettone, pandoro, brioche)
  • Pizza neapolitańska na długim wyrastaniu Wypieki na zakwasie Croissanty i inne wypieki warstwowe
  • Fermentacja: długo- i bardzo długoterminowa (do 72h, również w niskiej temperaturze)
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.