• CAPUTO Włoska Mąka Pszenna Typ 0 Manitoba 25kg

184.69
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 9.9
Odbiór osobisty w salonie 0
Paczkomat InPost 9.9
Paczkomat InPost pobranie 14.9
Kurier DHL 14.9
Kurier InPost 14.9
Kurier DPD 14.9
Kurier DHL pobranie 24.9
Kurier InPost pobranie 24.9
Kurier DPD pobranie 24.9
Dostępność 19 szt.
EAN 8014601250353

Zamówienie telefoniczne: 577 588 079

CAPUTO Włoska Mąka Pszenna Typ 0 Manitoba 25kg

image

CAPUTO Włoska Mąka Pszenna Typ 0 Manitoba 25kg

  • Poznaj profesjonalną mąkę Caputo Manitoba - typ 0, stworzoną z myślą o wypiekach wymagających wyjątkowej siły glutenu i długiej fermentacji. Dzięki bardzo wysokiej wartości W (ok. 370-400) mąka ta jest idealna do ciast drożdżowych, panettone, babek, pizzy neapolitańskiej, ciasta na długą fermentację oraz wypieków z użyciem zakwasu. Duża zawartość białka sprawia, że ciasto jest elastyczne, dobrze zatrzymuje gazy fermentacyjne i rośnie równomiernie, dając lekką i puszystą strukturę.

Zastosowanie: pieczywo o długim czasie wyrastania, pizza, ciasta świąteczne, panettone, croissanty, wypieki z dużą ilością tłuszczu lub cukru.

image
image

Parametry mąki Caputo Manitoba Typ 0:

  • Typ mąki: Tipo 0 (średnio oczyszczona, z zachowaniem wartości odżywczych zewnętrznych warstw ziarna)
  • Wartość W (siła mąki): ok. 370-400 - bardzo silna mąka
  • P/L (elastyczność/rozciągliwość): ok. 0.50-0.70 - dobra równowaga między siłą a elastycznością
  • Zawartość białka: ok. 14,5%
  • Wilgotność: maks. 15,5%
  • Zalecana fermentacja: długoterminowa (ciasta 24-72h, fermentacja w niskich temperaturach lub z dużą ilością tłuszczu)
  • Kolor mąki: jasny kremowy
  • Zastosowanie: Pizza neapolitańska (na długim wyrastaniu) Panettone, pandoro, ciasta świąteczne Croissanty, brioche, wypieki maślane Wypieki na zakwasie i z długą fermentacją
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.