• CAPUTO Włoska Mąka Pszenna Typ 0 Manitoba 25kg

184.69
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 9.9
Odbiór osobisty w salonie 0
Paczkomat InPost 9.9
Paczkomat InPost pobranie 14.9
Kurier DHL 14.9
Kurier InPost 14.9
Kurier DPD 14.9
Kurier DHL pobranie 24.9
Kurier InPost pobranie 24.9
Kurier DPD pobranie 24.9
Dostępność 2 szt.
EAN 8014601250353

Zamówienie telefoniczne: 577 588 079

CAPUTO Włoska Mąka Pszenna Typ 0 Manitoba 25kg

image

CAPUTO Włoska Mąka Pszenna Typ 0 Manitoba 25kg

  • Poznaj profesjonalną mąkę Caputo Manitoba - typ 0, stworzoną z myślą o wypiekach wymagających wyjątkowej siły glutenu i długiej fermentacji. Dzięki bardzo wysokiej wartości W (ok. 370-400) mąka ta jest idealna do ciast drożdżowych, panettone, babek, pizzy neapolitańskiej, ciasta na długą fermentację oraz wypieków z użyciem zakwasu. Duża zawartość białka sprawia, że ciasto jest elastyczne, dobrze zatrzymuje gazy fermentacyjne i rośnie równomiernie, dając lekką i puszystą strukturę.

Zastosowanie: pieczywo o długim czasie wyrastania, pizza, ciasta świąteczne, panettone, croissanty, wypieki z dużą ilością tłuszczu lub cukru.

image
image

Parametry mąki Caputo Manitoba Typ 0:

  • Typ mąki: Tipo 0 (średnio oczyszczona, z zachowaniem wartości odżywczych zewnętrznych warstw ziarna)
  • Wartość W (siła mąki): ok. 370-400 - bardzo silna mąka
  • P/L (elastyczność/rozciągliwość): ok. 0.50-0.70 - dobra równowaga między siłą a elastycznością
  • Zawartość białka: ok. 14,5%
  • Wilgotność: maks. 15,5%
  • Zalecana fermentacja: długoterminowa (ciasta 24-72h, fermentacja w niskich temperaturach lub z dużą ilością tłuszczu)
  • Kolor mąki: jasny kremowy
  • Zastosowanie: Pizza neapolitańska (na długim wyrastaniu) Panettone, pandoro, ciasta świąteczne Croissanty, brioche, wypieki maślane Wypieki na zakwasie i z długą fermentacją
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.